Spain
Spain
Spain

Total de visualitzacions de pàgina:

Andreu Ma dimecres, 14 de maig de 2014

Un grup "d'Isamerus" hem decidit de trobar-nos al bar "Can Jepet" de Setcases. Volem fer el Pic del Costabona i hem decidit, a última hora, d'afegir a la circular els Puig de les Agudes i el Sistra.
Encara que la boira va fer acte de presència, i també la pluja, al final del recorregut...podem dir que va ser una sortida llarga i enriquidora.
No ens oblidem, tampoc, de la visita que vam fer a les mines de Tungstat de Calci, la Scheelita o Tungstè que trobarem 200 mts sota el cim del Costabona per la vessant Est que dona a França.Creuem el pont sobre el riu Ter, i de seguida agafem un segon pont...sobre la riera de Vall-llobre. Aquest ens portarà, primer per pista i després camp a través, fins el cim del Puig de les Agudes.


Després d'uns 700 mts de desnivell arribem al cim del Puig de les Agudes. Un cim amb molt bones panoràmiques que animen a trobar els noms del molts cims que ens envolten!
Puig de les Agudes.


Un cop superat el desnivell carenem en direcció al Costabona. De passada visitem o coronem el Puig Sistra!
Puig SistraPer demostrar que anavem amb un ritme tranquil i distès,  aquí tenim algunes de les moltes fotografíes que vaig fer de la flora que trobavem pel camí.


Arribats a la Collada Fonda (molts excursionistes aparquen el cotxe en aquest coll per fer una matinal al Costabona) visualitzem l'ascensió al Costabona per la vessant Est que dona a França.
Collada FondaPer "camí" indefinit i inexistent ens diriguim a unes irregulars pistes que hi han per aquella zona, on també hem de trobar les anomenades "Mines del Costabona" ...pel "camí" hem de superar alguna sencilla congesta de neu.

Si voleu trobar els pocs vestigis d'aquesta mina abandonada, podeu consultar els "Waipoints" del track, nosaltres vam fer alguna que altra volta per trobar-les ...i aquí deixem algunes fotografíes!
Restes de la mina.Deixem les mines i seguim la senda que ens portarà al cim del Costabona (amb senyals grogues)
Ja dalt del cim la boira ja comença per envoltar-nos!

Una Selfie.


Panoràmica Costabona.


Després d'un mos fem l'intenció (espera que faig una altra foto! ..diu un) de baixar en direcció al Coll de Pal. 
La primera intenció era flanquejar les pendents de la dreta del coll ..però la boira i una congesta de neu ens ho fa repensar  (no portem grampons!) 
La foto de l'esquerra coincideix amb la congesta "in situ". La foto de la dreta és la mateixa congesta vista des del refugi Costabona.Després decidim davallar pel camí que ens portarà al refu del Costabona ...i també trobem neu!
La foto de l'esquerra coincideix amb la congesta "in situ". La foto de la dreta és la mateixa congesta vista des del refugi Costabona.

Amb la boira, encara, arribem al refugi..


...i del refugi directe a Setcases, primer per pista i després per corriols. Per cert , en el últim moment la pluja va fer acta de presència!


A prop de Setcases, en un balcó anomenat la Creueta, trobem un "monument" que ens ajuda enquadrar la "fotogènica" del poble.
Aquí tenim el track amb les dades i la ruta de l'excursió:


Sortida Maig del 2014


         Em pots seguir al Facebook!

Deixa un comentari

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Entrades més vistes

Entrades més vistes

Fotos Pirineuss

Blogs Muntanyencs

Text

Reflexions PErsonals dNIT A LA MUNTANYA by PiK@

16 / setembre / 2010 by PiK@

Dia rere dia, les circunstàncies ens han portat cap al Pirineu.

La nit hi ha estat còmode i trankil.la, sense freD ni humitAt, en un prAt d'herBa flOnja.

El bivac ha estat coNfortable.Res a veure amb akell bivac a peus del cim de Bastiments, on vaig patir tanta set...

O la nit de tempesta sOta la Pica d'Estats, quan l'Aigua no va parar de caure dUrant hores i enS vam mullar finS al moll de l'òs..

L'esperiT de la persOna es cOnstrueiX a partir de l'AcumulaciÓ de vivències i la muntanyA és especialmenT generOsa a proporcionar-les.

Són molteS les experiències de la mUnTanya que enS fan ser més forts, xO la de la niT és una de les més bonikes.

D'entrada, un bivac voldrà dir k l'endemà ja estareM a la muntanya i axo és sempre motiU d'alegria. A més a més, un bivac amb bon temps permet gaudir de la posta i la sortida del sol, un dels espectacles més bells de la natura. Contemplar en silenci com el sol s'Amaga darrere un cim, la claror va morint al fons de la vall i lentament les carenes es pinten de negre, és increïble. I veure els primerS raigs de llum i escalfOr és una experiència gratificant. la nit, especialment a la muntanya, també té moments d'inkietud i de pors. La foscor, els sorolls dels animalS, de l'Aigua o del vent fan estar desvetllat part de la nit. Sovint és dificil dormir i descanÇar en un bivac. Llavors la mirada s'entreté amb les estrelles, amb la lluna si hi ha sort, amb els pensaments íntims, en les converses amb els companys....

L'experiència d'un bivac suposa el contacte directe amb la natura, sense cap més protecció k un sac de dormir.

El primer bivac és una experiència k mai s'oblida. Després en vindran d'altres, alguns bons, altres incòmodes i durs...

Moltes vegades un bivac és una experiència de resistència, a la metereologia, el cansament...

També hi ha akell "espai" x la relació amb el company o colla, llavors la conversa és interminable i l'amistat s'enforteix.

Ara semble k la gent no fa tants bivacs kom abans. La facilitat de les comunicacions, la informació, la tecnologia, refugis, eviten moltes pèrdues de ruta k acaben en un bivac. Els bivacs són exepcionals, putsé x la seva raresa, xo x l'enrikiment personal, cal no oblidar mai l'experiència del bivac, ni k sigui de tant en tant, ni k sigui ben confortable...

PiK@;)


Pel·licula

"127 horas" 
Basada en la història real d'Aron Ralston, un intrèpid muntanyenc i escalador nord-americà que es va fer famós perquè al maig de 2003, durant una escalada pels canons de Utah, va patir una caiguda i va quedar atrapat dins d'una profunda esquerda. Després de diversos dies immobilitzat i incapaç de trobar una solució alternativa, va haver de prendre una dramàtica decisió.

Feed

Deixa el teu Correu Electrònic:

Lliurat per Òrrius Team

SS

pop-up facebook