Spain
Spain
Spain

Total de visualitzacions de pàgina:

Andreu Ma diumenge, 11 de setembre de 2011

Sortida en sol·litari per assolir aquests cims per les seves crestes, amb passos de dificultat  màxima de IIº.
Mapa de la sortida.


Baixar track de Wikiloc.
El track reflexa la ruta que vaig fer per voler coronar el Navarro (direcció E i que no vaig arribar) i l'Agulla Jean Garnier (direcció W i no aconsseguida).
Pujo per la Vall de Remuñe (llarga i exigent) i accedeixo a la cresta pel Portal de Remuñe (camí vermell)
El retorn ho faré pel corredor que baixa d'una bretxa que localitzarem entre la Tusse Remuñe i el Rabadá (color blau)
Comentar que hi ha discrepàncies sobre l'ubicació de l'Agulla Jean Garnier. En el llibre de Luis Alejos (PIRINEOS guia de los 3000m) diu aixó: "Al dar vista Al Bal de Lliterola se coge rumbo oeste, trasponiendo la irrelevante Aguja Jean Garnier (3025) (F+) mientras se avanza por una pedregosa loma. De pronto la cresta se torna muy vertical y recortada obligando a escalar una grieta (III+) que facilita el acceso a otra aguja."
Així, doncs, sembla que aquesta bretxa és la que surt en el video (per confusió li dono un Grau equivocat..) i que l'Agulla Garnier es troba abans (vaig crestejar totes les agulles d'aquella vessant!).
Bé, dos anys després si que vaig fer l'Agulla Jean Garnier i es troba passat aquesta bretxa ...així doncs la resenya de Luís Alejos sembla equivocada i errònia!
Aprofito per inserir unes vistes panoràmiques, des del cim de la Tusse Remuñe, en la imatge en moviment:
Panoràmica Tusse Remuñe.
Panoràmica en video:
La sortida en video:
                             

Sortida Setembre del 2011


         Em pots seguir al Facebook!

Deixa un comentari

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Entrades més vistes

Entrades més vistes

Fotos Pirineuss

Blogs Muntanyencs

Text

Reflexions PErsonals dNIT A LA MUNTANYA by PiK@

16 / setembre / 2010 by PiK@

Dia rere dia, les circunstàncies ens han portat cap al Pirineu.

La nit hi ha estat còmode i trankil.la, sense freD ni humitAt, en un prAt d'herBa flOnja.

El bivac ha estat coNfortable.Res a veure amb akell bivac a peus del cim de Bastiments, on vaig patir tanta set...

O la nit de tempesta sOta la Pica d'Estats, quan l'Aigua no va parar de caure dUrant hores i enS vam mullar finS al moll de l'òs..

L'esperiT de la persOna es cOnstrueiX a partir de l'AcumulaciÓ de vivències i la muntanyA és especialmenT generOsa a proporcionar-les.

Són molteS les experiències de la mUnTanya que enS fan ser més forts, xO la de la niT és una de les més bonikes.

D'entrada, un bivac voldrà dir k l'endemà ja estareM a la muntanya i axo és sempre motiU d'alegria. A més a més, un bivac amb bon temps permet gaudir de la posta i la sortida del sol, un dels espectacles més bells de la natura. Contemplar en silenci com el sol s'Amaga darrere un cim, la claror va morint al fons de la vall i lentament les carenes es pinten de negre, és increïble. I veure els primerS raigs de llum i escalfOr és una experiència gratificant. la nit, especialment a la muntanya, també té moments d'inkietud i de pors. La foscor, els sorolls dels animalS, de l'Aigua o del vent fan estar desvetllat part de la nit. Sovint és dificil dormir i descanÇar en un bivac. Llavors la mirada s'entreté amb les estrelles, amb la lluna si hi ha sort, amb els pensaments íntims, en les converses amb els companys....

L'experiència d'un bivac suposa el contacte directe amb la natura, sense cap més protecció k un sac de dormir.

El primer bivac és una experiència k mai s'oblida. Després en vindran d'altres, alguns bons, altres incòmodes i durs...

Moltes vegades un bivac és una experiència de resistència, a la metereologia, el cansament...

També hi ha akell "espai" x la relació amb el company o colla, llavors la conversa és interminable i l'amistat s'enforteix.

Ara semble k la gent no fa tants bivacs kom abans. La facilitat de les comunicacions, la informació, la tecnologia, refugis, eviten moltes pèrdues de ruta k acaben en un bivac. Els bivacs són exepcionals, putsé x la seva raresa, xo x l'enrikiment personal, cal no oblidar mai l'experiència del bivac, ni k sigui de tant en tant, ni k sigui ben confortable...

PiK@;)


Pel·licula

"127 horas" 
Basada en la història real d'Aron Ralston, un intrèpid muntanyenc i escalador nord-americà que es va fer famós perquè al maig de 2003, durant una escalada pels canons de Utah, va patir una caiguda i va quedar atrapat dins d'una profunda esquerda. Després de diversos dies immobilitzat i incapaç de trobar una solució alternativa, va haver de prendre una dramàtica decisió.

Feed

Deixa el teu Correu Electrònic:

Lliurat per Òrrius Team

SS

pop-up facebook