Spain
Spain
Spain

Total de visualitzacions de pàgina:

Andreu Ma divendres, 1 de gener de 2016

Aquesta font la trobem sota mateix del Turó Rodó de Céllecs (el turó on hi han instal·lades les antenes) a la vessant de ponent de la Serra Llarga i fora del terme municipal d'Òrrius. La zona on està la font és un pèl emboscada, però no difícil de trobar. Aquesta font no sembla visitada per molta gent, però si pels animals que agraeixen la bassa que és forma per la poca aigua que deixa la font. No hi ha un broc per on ragi l'aigua, sino que ho fa per un forat escavat al marge.
Comenta l'Enric Serras, en el seu llibre "Òrrius estant", la descripció de la ruta:
"0.00 -Òrrius. Pugem a Sécells per qualsevol de les rutes descrites en el llibre fins arribar al coll de Sant Pere Màrtir.
0.42 -Coll Sant Pere Màrtir. Seguim una pista que baixa per la vessant del Vallà en direcció SSO. Al cap de poc tombem a la dreta deixant la pista que segueix de dret. La nova pista baixa fortament per la banda dreta del torrent.
0:46 -Revolt sobtat cap a l'esquerra. Davant nostre tenim el turó de les Encantades amb les antenes de TV. Al cap d'uns 50 metres, la pista fa un altre fort revolt cap a la dreta. La deixem i agafem un camí que puja lleugerament per l'esquerra. És un camí força brut de matolls i esbarzers, però perfectament transitable. Travessem el torrent i planegem per l'altra banda.
0.48 -La font del Porc. És una font atípica. L'aigua brolla de la terra i forma un bassiol entre dues grans roques. En temps humits surt prou quantitat d'aigua per mantenir el bassiol net i transparent. En temps sec, el toll no pot sobreeixir i val més no beure-hi".

Les marques de vermell indiquen per on accedim a la font. Primer trobem una bassa (sembla utilitzada pels animals de la contrada) i després ensopegem amb la font mig amagada al marge esquerra, dreta de la foto)


Foto any 2016.


La font de més a prop. Foto any 2016.

-Clica per visitar la "Font del Porc" en una excusió d'Òrrius Team.
-Clica per tornar al llistat de "Fonts Oblidades d'Òrrius".

Deixa un comentari

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Entrades més vistes

Entrades més vistes

Fotos Pirineuss

Blogs Muntanyencs

Text

Reflexions PErsonals dNIT A LA MUNTANYA by PiK@

16 / setembre / 2010 by PiK@

Dia rere dia, les circunstàncies ens han portat cap al Pirineu.

La nit hi ha estat còmode i trankil.la, sense freD ni humitAt, en un prAt d'herBa flOnja.

El bivac ha estat coNfortable.Res a veure amb akell bivac a peus del cim de Bastiments, on vaig patir tanta set...

O la nit de tempesta sOta la Pica d'Estats, quan l'Aigua no va parar de caure dUrant hores i enS vam mullar finS al moll de l'òs..

L'esperiT de la persOna es cOnstrueiX a partir de l'AcumulaciÓ de vivències i la muntanyA és especialmenT generOsa a proporcionar-les.

Són molteS les experiències de la mUnTanya que enS fan ser més forts, xO la de la niT és una de les més bonikes.

D'entrada, un bivac voldrà dir k l'endemà ja estareM a la muntanya i axo és sempre motiU d'alegria. A més a més, un bivac amb bon temps permet gaudir de la posta i la sortida del sol, un dels espectacles més bells de la natura. Contemplar en silenci com el sol s'Amaga darrere un cim, la claror va morint al fons de la vall i lentament les carenes es pinten de negre, és increïble. I veure els primerS raigs de llum i escalfOr és una experiència gratificant. la nit, especialment a la muntanya, també té moments d'inkietud i de pors. La foscor, els sorolls dels animalS, de l'Aigua o del vent fan estar desvetllat part de la nit. Sovint és dificil dormir i descanÇar en un bivac. Llavors la mirada s'entreté amb les estrelles, amb la lluna si hi ha sort, amb els pensaments íntims, en les converses amb els companys....

L'experiència d'un bivac suposa el contacte directe amb la natura, sense cap més protecció k un sac de dormir.

El primer bivac és una experiència k mai s'oblida. Després en vindran d'altres, alguns bons, altres incòmodes i durs...

Moltes vegades un bivac és una experiència de resistència, a la metereologia, el cansament...

També hi ha akell "espai" x la relació amb el company o colla, llavors la conversa és interminable i l'amistat s'enforteix.

Ara semble k la gent no fa tants bivacs kom abans. La facilitat de les comunicacions, la informació, la tecnologia, refugis, eviten moltes pèrdues de ruta k acaben en un bivac. Els bivacs són exepcionals, putsé x la seva raresa, xo x l'enrikiment personal, cal no oblidar mai l'experiència del bivac, ni k sigui de tant en tant, ni k sigui ben confortable...

PiK@;)


Pel·licula

"127 horas" 
Basada en la història real d'Aron Ralston, un intrèpid muntanyenc i escalador nord-americà que es va fer famós perquè al maig de 2003, durant una escalada pels canons de Utah, va patir una caiguda i va quedar atrapat dins d'una profunda esquerda. Després de diversos dies immobilitzat i incapaç de trobar una solució alternativa, va haver de prendre una dramàtica decisió.

Feed

Deixa el teu Correu Electrònic:

Lliurat per Òrrius Team

SS

pop-up facebook